keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Kheprin ensimmäiset pennut syntyivät 28.2.2010

Kalevalanpäivänä 28.2.2010 Khepri aloitti illalla synnyttämään. Synnytys oli varmasti helpoimpia mitä voi olla, ainakin ensikertalaisella! Olimme sanoneet Kheprille, että uskomme mahan perusteella, että siellä on 3 ja toivomme että siellä olisi: 2 hopeatäplikästä tyttöä ja mustasavu poika. No, kun Khepri sitten OLIKIN synnyttänyt nuo kolme taaperoista, mahassa näkyi vielä liikettä. Meni muutama tunti ja sanoimme Kheprille, että saat synnyttää vielä hopeatäplikkään pojan. Hopeatäplikäs poikahan sieltä syntyi ja siinä oli sitten Kheprin 4 kopla! Annikakin sanoi, että uskoo Kheprin nyt olevan täydellinen (Jenny: minähän olen pitänyt Khepriä aina täydellisenä ;)).
Tässä kuvia pennuista 3 päivän ikäisinä:


Eetu, pentueen ainoa mustasavu. Eetu oli heti syntymästään asti todella mielenkiintoisen värinen; kun Eetu syntyi luulimme sen aluksi olevan hopeatäplikäs, koska Eetun kasvot ja jalat ovat todella vaaleat. Mutta Eetun kasvot... Ne on jotain niin söpöä, ettei sitä voi selittää vaan se on tultava itse katsomaan. Vaikka Eetu onkin pentueen isoin ja semmoinen macho, sen kasvoissa on jotain ihanan siroa ja tyttömäistä. Eetun rekisterinimi on FI*Chai-lai Thabit Tutankhamon. Nimien selitykset myöhemmin.


Veera, pentueen toinen hopeatäplikäs tyttö. Hopeatäplikkäät egyptinmau naaraat ovat aivan varastaneet sydämeni, joten olen todella iloinen, että tähän pentueeseen niitä syntyi kaksi! Jos egyptinmau pentueeseen syntyy tyttöjä saa olla iloinen, koska noin 75% pennuista on poikia. Tässä onneksi 50/50 :) Veera on kaunistyyppinen ja sillä on jo nyt tummat ja isot täplät, jotka erottuvat toisistaan hyvin. Veeran rekisterinimi on FI*Chai-lai Walidah Ife.


Sofiina, pentueen toinen hopeatäplikäs naaras. Vaikka Sofiina ja Veera ovat molemmat hopeatäplikkäitä tyttöjä ja heillä on paino melkein sama, heidät erottaa selvästi ihan nopeastikin katsomalla. Sofiina on vaaleampi, jotenkin tyttömäisempi sen takia. Veeralla on tumma selkä ja Sofiinalla kauniin vaalea. Sofiina on Kheprin esikoinen, ja siksi sillä on paikka sydämessäni. Sofiinan rekisterinimi on FI*Chai-lai Zalika Netikerty.


Junnu, on pentueen ainoa hopeatäplikäs uros. Junnu sai nimensä sen mukaan, että syntyessään se oli kaikista pienin ja onhan Junnu edelleenkin pentueen Juniori :) Junnu on myös muidenkin pentujen lisäksi erittäin hyväntyyppinen, ja myös lupaava turkki vaikka onkin näin nuori. Koko pentue onkin hyvin tasaväkinen, vaikka jokainen on omannäköisensä. Junnun rekisterinimi on FI*Chai-lai Shakir Khentimentiu. Rakastuin tuohon Khentimentiu nimeen kun se tuo mieleen hyvin KHEprin ja KHEtyn.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla että synnytys meni Khepriltä hyvin! Mitä tulee noihin sukupuoliin, niin eiköhän se ole vain sattumaa että teille on aiemmin tullut enemmän poikia kuin tyttöjä. Meille on tullut taas enemmän tyttöjä kuin poikia. ;)

    VastaaPoista